Korona-smitte og begravelser

I Verd er vi opptatt av å finne gode løsninger for hver enkelt familie. Vi kan nå gjennomføre begravelser som normalt, innenfor rammene av smittevernforskriften. Vi kan også sette opp enkel streaming på nett.

Ønsker du å delta i en bisettelse eller begravelse kan du melde deg på via avdødes minneside.

Verd Begravelse har innført tiltak for å redusere risikoen for smitte av koronavirus. I en begravelse er det vanlig med klemmer og håndhilsener som øker risikoen for smitte. Dette bør nå unngås. Et godt blikk og en hånd på hjertet er en god måte man kan vise medfølelse på nå. Vi følger de til enhver tid gjeldende rådene fra helsemyndighetene og lokale myndigheter.

De fleste begravelser går nå som normalt, men med begrensning på antall som kan være tilstede. Maks antall gjester er nå 200 eller 50, avhengig av kommune, og noen kapeller og kirker har begrensninger som er lavere enn dette. Skulle det være vanskelig for familien å samle alle til begravelsen finner vi en løsning på dette sammen.

Kontakt oss, så finner vi en løsning som passer din familie.


Våre tiltak og anbefalinger


 • - Vi tar planleggingen av begravelse via telefon, e-post og videokonferanse.

 • - Unngå klemming og håndhilsing i begravelsen.

 • - Alle gjester registrerer sin deltakelse med navn og telefonnummer. Vi lagrer informasjonen i 10 dager for å kunne hjelpe lokale myndigheter med smittesporing dersom det viser seg at gjester har fått påvist Covid-19.

 • - Vi stiller med ekstra papirlommetørkler og setter ut antibac i begravelsen og ber gjester være nøye med hoste- og håndhygiene.

 • - Personer som er satt i karantene, eller oppfyller kravene for å være i karantene og personer med luftveisinfeksjon skal ikke være tilstede i begravelsen.

 • - Vi anbefaler å ha seremonier, også de med få besøkende, i store lokaler, slik at det blir lettere å holde en meters avstand fra hverandre som er nødvendig for å unngå smitte.

 • De aller fleste steder er det nå de nasjonale reglene som gjelder for antall deltakere i begravelsen. I praksis betyr det at antall deltakere må tilpasses lokalet, slik at man kan ivareta sosial avstand. Etter instrukser fra lokale myndigheter gjelder følgende (oppdatert 20. juni):

  • - I Moss er det nå tillatt med maks 50 gjester i Jeløy kapell, Moss krematorium og Rygge kapell. I Rygge kirke er det 64 plasser.

  • - I Oslo er det nå i praksis maksimalt 200 personer som kan være tilstede i begravelser. Mer informasjon fra Oslo kommune her.

  • - I Asker er det tillatt med inntil inntil 200 personer i begravelsen. Alle kirker og seremonirom er åpne for gravferd, men enkelte har ytterligere begrensninger på antall gjester. I tillegg er det nå påbudt med munnbind. Mer informasjon om reglene for Asker her.

  • - I Bærum er alle kirker, samt Haslum krematorium store seremonirom åpne for gravferd. For de fleste seremonisteder er det nå maksimalt 50 gjester, men mulighet for 200 gjester i de største lokalene.
Verd Begravelsesbyra Blomster Begravelse