Korona-smitte og begravelser

I Verd er vi opptatt av å finne gode løsninger for hver enkelt familie. Enten om det er å gjennomføre seremonien som normalt, utsette begravelsen og holde urneseremoni på et senere tidspunkt, eller avholde seremonien ute, med de nærmeste tilstede. Vi kan også sette opp streaming på nett, uten ekstra kostnader.

Verd Begravelse innfører tiltak for å redusere risikoen for smitte av koronavirus. I en begravelse er det vanlig med klemmer og håndhilsener som øker risikoen for smitte. Dette bør nå unngås. Et godt blikk og en hånd på hjertet er annen måte man kan vise medfølelse på nå. Vi følger de til enhver tid gjeldende rådene fra helsemyndighetene og lokale myndigheter.

Her er tre mulige måter å arrangere begravelse på nå:

1. Vi gjennomfører kremasjon og holder urneseremoni på et senere tidspunkt, når restriksjoner ifm. korona er over.

2. Vi gjennomfører seremonien med de nærmeste tilstede og om ønskelig setter vi opp streaming av begravelsen slik at de som gjerne skulle vært tilstede i seremonien kan delta digitalt.

3. Dersom ingen har anledning til å delta, kan vi allikevel holde en verdig begravelse for avdøde med blomster, taler og musikk. Vi setter opp streaming slik at familie og venner kan delta digitalt fra sine hjem.

Vi kan også tilpasse begravelsen på andre måter, for å sikre en verdig avslutning. Kontakt oss, så finner vi en løsning som passer din familie.


Våre tiltak og anbefalinger


 • - Vi tar planleggingen av begravelse via telefon, e-post og videokonferanse.

 • - Unngå klemming og håndhilsing i begravelsen.

 • - Vi stiller med ekstra papirlommetørkler og setter ut antibac i begravelsen og ber gjester være nøye med hoste- og håndhygiene.

 • - Det er ikke tillatt med mer enn 50 personer i begravelsen og alle bes holde anbefalt avstand til hverandre på 2 meter. Lokale bestemmelser kan avvike fra dette.

 • - Vi anbefaler at gjester i begravelsen begrenses til de nærmeste etterlatte, nær familie og nære venner.

 • - Vi fraråder familier å arrangere minnesamvær med mange gjester.

 • - Personer som er satt i karantene, eller oppfyller kravene for å være i karantene og personer med luftveisinfeksjon skal ikke være tilstede i begravelsen.

 • - Vi anbefaler å ha seremonier, også de med få besøkende, i store lokaler, slik at det blir lettere å holde en meters avstand fra hverandre som er nødvendig for å unngå smitte.

 • Etter instrukser fra lokale myndigheter gjelder følgende (oppdatert 15.5):

  • I Moss er det nå tillatt med 40 gjester i Jeløy kapell og Moss krematorium og 48 i Rygge kapell.

  • I Oslo og Drammen er det nå maksimalt 50 personer som kan være tilstede i begravelser. De fleste kapellene i Oslo har ytterligere begrensninger på antall personer.

  • I Asker og Bærum er det kun tillatt med 30 personer i begravelsen. Alle begravelser og bisettelser i Bærum skal gå fra Bryn eller Høvik kirke. Haslum krematorium er stengt for seremonier inntil videre. I Asker er Asker kapell, Filtvet og Røyken kirke åpne for gravferd.
Verd Begravelsesbyra Blomster Begravelse